Min man är inte så förtjust i bulgur eller couscous så vad gör man när man får tag i rikligt med finfin persilja? Jo, jag gjorde en variant av ljummen sallad med zuccini och aubergine istället.
1 liten zuccini
1 liten aubergine
1 röd lök
5 tomater
1,5 vitlöksklyfta
1 knippe bladpersilja
1 knippe basilika
Salt
Peppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
Tärna zuccini och aubergine smått (som pyttipanna!). Fräs tärningarna i olivolja tills de fått färg och blir mjuka. Salta och peppra. (vi stekte i kycklingfett och olivolja för att vi råkade ha det till hands)
Tärna tomaterna och löken. Hacka basilika och rikligt med persilja grovt. Blanda med zuccini och aubergin i en skål. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor och blanda noga. Skvätt över olivolja och vitvinsvinäger, salta och peppra. Blanda igen.
Voila! Servera som tillbehör till t.ex. grillad kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar