söndag 13 januari 2013

Saffranspannacotta

Ljuvlig efterrätt utan särskilt mycket arbetsinsats. Ursprungligt recept från Arla.

4-6 portioner (6 port tycker jag)

3 blad gelatin
5 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 påse saffran ca 0,5 g
1 tsk vaniljsocker eller 1-2 krm mald vaniljstång

Servera med färska eller tinade hallon. Ca 1/2 dl per portion.

Gör så här
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner saffran och vaniljsocker. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar. Låt det stelna i kylen i minst 4 timmar eller tills nästa dag. Stjälp ev. upp puddingarna eller servera dem direkt ur glasen med hallonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar