torsdag 24 februari 2011

Foliefisk!



Det här här ett enkelt sätt att knåpa i hop en middag. I med allt i ett foliepaket, skjuts in i ugnen och så sköter sig middagen av sig själv. Här gäller i princip man tager vad man haver och man kan variera kryddningen utifrån vad man har hemma. Idag blev det lite asiatiskinspirerat. Tyvärr så hade jag ingen koriander, då hade det varit fulländat!

Till 4 port.

600 gr fisk (ex rödspätta, alaska pollok, hoki, lax)
en bit skalad och riven ingefära
1 lime
1 skalad och hyvlad morot
1 sköljd och strimlad purjolök
½ skivad zuccini
1 halverade körsbärstomater
1 dl vitt vin
75 gr smör

Lägg fisken på folien. Kläm över limesaften och lägg på limen och ingefäran. Salta och peppra. Lägg över alla grönsaker. Toppa med smör och vin och salta och peppra igen. Vik ihop folien till en tät kudde som du lägger i en ugnsfast form.
Grädda i ugnen ca 25 min för tinad fisk och 30 min för fryst. 200 grader i mitten.

Serveras t.ex. med pressad potatis, ris eller haricotes vertes!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar