onsdag 23 februari 2011

Grönsaksgratäng



Ett eget hittepårecept som blev väldigt uppsakattat här hemma. Första gången som tillbehör till fantastisk salsicca inköpt på Kajsa Warg. Därefter e ska nog vara till rökt lammfiol. Mycket mumisigt!

Egentligen tror jag det går bra med vilka grönsaker som helt men de ska nog vara i samma konsistens ungefär så att tillagningstiden inte varoerar för mycket.

Till en stor form
1 pkt keso 250 gr
ca 4-5 dl lagrad riven ost
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar
2 zuccini
1 burk grillad paprika
1 påse fryst spenat

Blanda ihop keso, ost, ägg, grädde och mjölk. Spara ca 2 dl av osten.
Skiva zuccinin och varva den med spenat, grillad paprika och oströran i en stor form. Avsluta med zuccii och strö över den sista osten.

Grädda mitt i ugnen i ca 200 grader i ca 30 minuter. Njut!

Ciao, ~Johanna

Ps. Fungerar mkt bra i matlåda också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar