lördag 18 december 2010

Soppa på butternutpumpa


Under halloween upptäckte jag den här underbara pumpan. Den har mycket smak och gör sig väldigt bra ugnsbakad med lite olivolja och salt.

Den här gången testade jag att göra soppa på den och det var MUMS!

4 port

1 butternut pumpa
en skvätt oivolja
2-3 dl grädde
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong från René Voltaire
3 charlottenlökar, hackade
1-2 vitlöksklyftor, hackade
salt
peppar
creme fraiche
parma eller bacon

Skala pumpan, ta bort kärnorna och dela den i bitar. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Ugnsbaka i mitten av ugnen på ca 200 grader i 20-30 min.

Fräs den hackade löken i lite olivolja i en stor gryta. Häll i den ugnsbakade pumpan. Häll på grädde, vatten, buljong, vin och låt puttra i 10 minuter. Mixa med stavmixer. Krydda med salt och peppar.

Servera med creme friche och lite knaperstekt parmaskinka.

Smaklig spis!

Och för er som inte vet hur en butternut pumpa ser ur så kommer en liten bild. Där jag handlar kostar den ca 29 kr/kg.


1 kommentar:

  1. Norpade idén med att ugnsbaka pumpan innan man joxar ner den i soppan - och det blev ju kanonbra! Tackar! :D

    SvaraRadera